domingo, 26 de febrero de 2012

Crisi econòmica

A Espanya des de 2008 hi ha "La crisi immobiliària Espanyola", que ha anat empitjorant molt ràpidament fins ara i que desafortunadament durarà uns quants anys més. Així doncs, des de 2008 va començar un deteriorament en la indústria de la construcció.


Aquesta crisi econòmica està comportant moltes conseqüències, entre d'altres, la que més s'ha notat i més ha empitjorat des de 2008 ha sigut l'augment de l'atur a Espanya que ha fet que ens situem al primer lloc com a país amb més aturats de tot el món.


Augment del atur a España desde 2009 fins a 2011:




Aquesta crisi l'estem patint pràcticament tots nosaltres, portem uns 4 anys en que la crisi és present en el nostre dia a dia i és un dels temes més parlats en l'actualitat. 


Jo també la he notat al meu entorn familiar i d'amics. Tot i que els meus pares, que els dos treballen en comerç, tenen la sort de tindre un treball, la feina ha baixat molt i els sous s'han vist molt afectats, així doncs ara hem d'estalviar al màxim: cobrem menys i els preus no paren de pujar. A les empreses també s'ha notat molt, la gent ja no compra com abans, compra moltíssim menys, no venen suficient i tenen pèrdues que porten a fer fora als treballadors o a retallar-los el sou. 


Una altra causa principal d'aquesta situació econòmica és l'endeutament, que alhora és provocat pel problema de l'atur.


Amb aquesta crisi també s'estan veient afectats sectors com els de l'educació i la sanitat, tot i que són uns pilars bàsics per la nostra qualitat de vida:






Al nostre institut ara s'està començant a notar també la crisi, cada vegada hi ha menys diners per a la llum, fotocòpies, gas... i encara queden més problemes per arribar.

Els esports

A mi sempre m'ha agradat practicar esports des de petita i mai he portat un estil de vida sedentari. Per exemple, des de que tenia 3 anys fins als 14 he fet natació, també m'agrada molt anar en bicicleta, fer senderisme i caminar, jugar a tennis sobretot a l'estiu, i voleibol. 


La natació és un esport que sempre m'ha agradat, però l'any passat ho vaig deixar perquè volia provar algun esport nou. Aquest esport té molts beneficis, com ara la millora de la condició aeròbica, la flexibilitat, la força corporal, el to muscular i la coordinació en general, també té un baix risc de lesió dins de l'aigua en comparació amb altres esports.



El voleibol, aquest esport l'he començat a practicar aquest any. De moment, és un esport que m'agrada i està entre els meus preferits. És un esport a on hi ha 12 jugadors, 6 en cada camp.
Aquest esport afavoreix la coordinació i la concentració, millora la rapidesa i els reflexes i és un esport que requereix col·laboració amb els companys d'equip.



Ciclisme, és un esport que també faig des de petita, sempre que puc i fa bon temps m'agrada passejar en bicicleta i fer excursions per Viladecavalls amb les meves amigues.
És un esport que et permet gaudir dels paisatges per la muntanya i de la natura, a més a més anar en bicicleta suposa un magnífic exercici cardiovascular. També pedalejant una mitja hora s'entrenen al màxim els quàdriceps i es tonifiquen i s'endureixen els glutis.



Crec que fer esport és necessari a la nostra vida, ja que millora el nostre estat de salut i la nostra forma física.


El nou any 2012

Aquest nou any 2012 de moment l'he començat molt bé i sense cap problema. La veritat és que no tenia molts propòsits i de moment no he tingut molts canvis en relació al 2011.
L'única cosa que em proposo és seguir com ara, ja que porto una vida que no em puc queixar i que m'agrada.


Però si que tinc un propòsit pendent: viatjar a Austràlia. Austràlia és el meu país preferit i a més a més tinc cosins primers que viuen a Melbourne des de fa molts anys i m'agradaria tornar-los a veure ja que van vindre a casa meva fa 2 anys. Per tant, estic esperant a aquest estiu o a l'altre per fer un viatge a allà de 6 setmanes a casa dels meus cosins Australians. Serà una experiència molt enriquidora per millorar l'anglès.







jueves, 23 de febrero de 2012

La màgia del nadal

En aquest nadal he pogut gaudir de les festes nadalenques amb tota la meva família.
Són unes festes que m'agraden molt ja que podem passar uns dies tots junts.

El dia 25 cada any el celebrem amb la família de la meva mare: vam dinar, i més tard, vam arribar a ser més de 40. Tots junts passem un agradable dia de nadal juntament amb els més petits, que il·lusionats, caguen el tió amb ànims.
En canvi, el dia 26 anem a una masia de Súria que tenen uns familiars del meu pare i allà passem el dia en un ambient més rural. Quan anem a aquesta masia ens ho passem genial ja que és diferent a la rutina, allà tots ens acollim a la vora del foc i caminem pels boscos que rodegen la casa de camp, són uns dies de tranquil·litat i serenitat a on la estem tota la família unida.

Una nova experiència ha sigut que aquest nadal m'he estrenat com a patge a la cavalcada de Viladecavalls juntament amb les meves amigues. Veure com els nens tant entusiasmats i contents recollien els regals que els donaven els reis va ser màgic.

Durant el nadal, fem molts dinars en família:



Al final, tots acabem cagant el tió, grans i petits:



La masia de Súria:


La nit de reis a la carrossa: