domingo, 26 de febrero de 2012

Crisi econòmica

A Espanya des de 2008 hi ha "La crisi immobiliària Espanyola", que ha anat empitjorant molt ràpidament fins ara i que desafortunadament durarà uns quants anys més. Així doncs, des de 2008 va començar un deteriorament en la indústria de la construcció.


Aquesta crisi econòmica està comportant moltes conseqüències, entre d'altres, la que més s'ha notat i més ha empitjorat des de 2008 ha sigut l'augment de l'atur a Espanya que ha fet que ens situem al primer lloc com a país amb més aturats de tot el món.


Augment del atur a España desde 2009 fins a 2011:




Aquesta crisi l'estem patint pràcticament tots nosaltres, portem uns 4 anys en que la crisi és present en el nostre dia a dia i és un dels temes més parlats en l'actualitat. 


Jo també la he notat al meu entorn familiar i d'amics. Tot i que els meus pares, que els dos treballen en comerç, tenen la sort de tindre un treball, la feina ha baixat molt i els sous s'han vist molt afectats, així doncs ara hem d'estalviar al màxim: cobrem menys i els preus no paren de pujar. A les empreses també s'ha notat molt, la gent ja no compra com abans, compra moltíssim menys, no venen suficient i tenen pèrdues que porten a fer fora als treballadors o a retallar-los el sou. 


Una altra causa principal d'aquesta situació econòmica és l'endeutament, que alhora és provocat pel problema de l'atur.


Amb aquesta crisi també s'estan veient afectats sectors com els de l'educació i la sanitat, tot i que són uns pilars bàsics per la nostra qualitat de vida:






Al nostre institut ara s'està començant a notar també la crisi, cada vegada hi ha menys diners per a la llum, fotocòpies, gas... i encara queden més problemes per arribar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario